elele

Çapa 1

SJ EÄŸitim Bursu

Çapa 2

Vakıf tarihçesinde yer aldığı üzere, 1870 Vakfının nüvesini oluÅŸturan Åžerpalar 2014 yılından Vakfın kuruluÅŸuna dek geçen sürede “aralarından ayrılan arkadaÅŸlarının adını yaÅŸatmak için” Saint Joseph Lisesi’nde okuyan öÄŸrencilere Mezunlar DerneÄŸi eliyle farklı ölçeklerde yedi adet eÄŸitim bursu ve dört adet de özel destek saÄŸladılar.

​

KurumsallaÅŸma adımıyla, 1870 Vakfı olarak devir aldığımız bu misyon çerçevesinde 2020-21 yılı içinde biri yeni olmak üzere üç öÄŸrenciye Saint Joseph EÄŸitim bursu saÄŸladık. 2021-22 EÄŸitim yılında, babaları da kardeÅŸlerimiz olan ve baÅŸarılarıyla gururlandığımız son sınıf öÄŸrencisi iki gencin sorumluluÄŸuna ortak olmaya devam edeceÄŸiz. Bu iki kiÅŸi dışında en az bir ya da iki burs daha vermeyi hedefliyoruz. Tabii ki amacımız bu bursların sayısını ve tutarını her yıl artırmak.

Bu bursların verilmesinde kullanılan fonlar Mütevelliler, Mütevelli Adayları ve Düzenli Bağışçılar tarafından her yıl düzenli olarak yapılan bağışlardan oluÅŸuyor. Dolayısıyla ne kadar fazla mütevellimiz, mütevelli adayımız ve düzenli bağışçımız olursa bu burslar o oranda artabilir, büyüyebilir.

1870 Vakfı Mütevellisi, Mütevelli Adayı ve/veya Düzenli Bağışçı olma ÅŸartlarını öÄŸrenmek için tıklayınız.

Saint Joseph EÄŸitim Bursuna katkı yapmak için kullanılabileceÄŸiniz Bağış Kanalları için tıklayınız.

Pierre Caporal
Ar-Ge Bursu

Bazı Vakıf üyelerimiz ve Saint Joseph camiasının bazı diÄŸer deÄŸerli mensupları, Saint Joseph Lisesi tarihinde çok önemli bir yer kaplayan eski okul müdürümüz Pierre Caporal’in 2021 yılında aramızdan ayrılması sonrasında, onun anısını yaÅŸatmak için bir giriÅŸim baÅŸlatmak istediler. Bu esnada, dünya ve ülkemiz 2020 yılında baÅŸlayan Covid 19 salgınının etkisi altındaydı. DoÄŸal olarak ilk akla gelen fikir saÄŸlık alanında araÅŸtırma geliÅŸtirme faaliyetlerini destekleyecek bir fonun oluÅŸturulması oldu.

​

Pierre Caporal Ar-Ge fonuna sitemizin Bağış Kanalları bölümünde yer alan kanallardan herhangi birini kullanarak katkı saÄŸlayabilirsiniz.

Çapa 3

Özel EÄŸitim Bursları

Çapa 4

Vakıf çatısı altında, Vakıf üyelerinin bir kısmı ve/veya diÄŸer gönüllüler tarafından özel burs fonları oluÅŸturulabilir. Bu burs fonlarına adı yaÅŸatılmak istenen kiÅŸinin/dönemin adı ve/veya bağış gönüllüsünün adı verilebileceÄŸi gibi belirli bir konu adı, kapsam, amaç vb. de eklemek mümkündür (SJ 1995 EÄŸitim Bursu, Ahmet Örnek Genel EÄŸitim Bursu vb.). Bu burslar için oluÅŸturulacak fonlara yapılacak bağışlar yalnızca bu burslar için kullanılacaktır.

Bir kiÅŸinin, bir dönemin adıyla ve/veya konu adıyla anılacak Özel EÄŸitim Bursu oluÅŸturmak için lütfen bizimle irtibat kurun.

Özel Destekler

Vakıf çatısı altında, Vakıf üyelerinin bir kısmı ve/veya diÄŸer gönüllüler tarafından özel destek fonları oluÅŸturulabilir. Bu destek fonlarına adı yaÅŸatılmak istenen kiÅŸinin/dönemin adı ve/veya bağış gönüllüsünün adı verilebileceÄŸi gibi belirli bir konu, kapsam, amaç vb. de eklemek mümkündür. Bu özel destekler için oluÅŸturulacak fonlara yapılacak bağışlar yalnızca bu burslar için kullanılacaktır.

Bir kiÅŸinin, bir dönemin adıyla ve/veya konu adıyla anılacak Özel Destek Fonu oluÅŸturmak için lütfen bizimle irtibat kurun.

Çapa 5

DiÄŸer Genel Burs ve Destekler

Vakıf yönetimi tarafından, SJ EÄŸitim Bursu ve Pierre Caporal Ar-Ge bursu dışında, bir kereye mahsus ya da sürekli burs ve destek fonları oluÅŸturulabilir. Bu burs ve destekler için özel bağış kampanyaları düzenlenebilir ya da düzenli bağışların, genel bağışların ve özel bağışların bir kısmı bir öncelik planlaması çerçevesinde bu burs ve destek fonlarına aktarılabilir.