Kongre

yüksek danışma kurulu.png

Kurumsal Çatı

Çapa 1

Vakfın kurumsal çatısını Kurucu Mütevelliler, DoÄŸal Mütevelliler ve DiÄŸer Vakıf Üyeleri ile Vakfın organları oluÅŸturmaktadır. Vakfın organları Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’dur.

​

Ayrıca, Vakıf amaç ve hizmet konularını gerçekleÅŸtirmek üzere Vakıf Üyeleri arasından veya dışarıdan katılımcılarla süreli ve süresiz Komiteler, Alt Komiteler ve Çalışma Grupları oluÅŸturulabilir.

Mütevelliler

Çapa 2

​

Vakıf Senedinde adları yazılı olup Mütevelli Heyeti üyeliÄŸi ömür boyu geçerli olan gerçek kiÅŸiler Kurucu Mütevellilerdir. Bunlardan herhangi bir nedenle eksilme olduÄŸunda, kendilerinden sonra görev yapmak üzere belirledikleri ve Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan kiÅŸiler Mütevelli Heyeti’ne dahil olur.

​

AÅŸağıda yer alan dört kurum kurum, atayacakları birer temsilci vasıtasıyla ve Vakıf Mütevelli Heyeti onayı ile DoÄŸal Mütevelli sıfatıyla Mütevelli Heyeti’nde temsil edilebileceklerdir.

• Ä°stanbul Saint Joseph Fransız Lisesi

• Saint Josephliler DerneÄŸi

• Saint Joseph Lisesi EÄŸitim Vakfı

• Union des Anciens des Ecoles Françaises de Turquie (Paris)

​

Vakfın tescilinden sonra, Vakfın amaçlarını benimsemiÅŸ, Vakfa “Mütevelli YönetmeliÄŸi” ile belirlenen asgari çerçevenin üzerinde maddi, manevi katkı ve desteÄŸi saÄŸlayan ve Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan gerçek veya tüzel kiÅŸiler Mütevelli olarak 1870 Vakfına Vakıf Üyesi olarak katılmaktadır.

​

Otuz beÅŸ yaşını doldurmamış Mütevelli Adayları tüm beÅŸ yıl boyunca “düzenli bağışçı ve mütevelli adayı” sıfatıyla, sadece yıllık katkı payı tutarında bir bağışta bulunmaları durumunda bu beÅŸ yılın sonunda ayrıca bir bağış, ödeme vb. yapmadan 1870 Vakfı üyesi olabilmektedirler. 2024 yılına özel olmak üzere yaÅŸ sınırı olmaksızın tüm kadın üye adaylarına bu imkân tanınmıştır.

Vakıf Kurucu Mütevellilerini tanımak için tıklayınız >>>

Vakıf Üyelerini tanımak için tıklayınız >>>

Onursal Mütevelliler

Çapa 3

Vakfın amaç ve hizmet konularında maddi, manevi katkıları olan gerçek ve tüzel kiÅŸilere, gerçek ve kurumsal bağışçılara Vakıf Mütevelli Heyeti’nin kararı ile “Vakıf Onursal Mütevellisi” sıfatı verilebilir.

Yönetim Kurulu

Vakıf Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyeti tarafından 2 (iki) yıl için gizli oyla seçilecek 7 (yedi) asil ve 3 (üç) yedek üyeden oluÅŸur. Yönetim Kurulu üyelerinin en az 5 (beÅŸ)’inin Mütevelli olması zorunludur.

Mevcut Yönetim Kurulu >>>

Çapa 4

Denetim Kurulu

Vakıf, Vakıflar Genel MüdürlüÄŸü’nün denetimine baÄŸlı olup ayrıca her türlü denetime de açıktır. Denetim Kurulu, Mütevelli Heyetince kendi içinden veya çoÄŸunluk oluÅŸturmamak üzere dışarıdan, iki yıl için seçilecek 3 asil ve 2 yedek üyeden oluÅŸur.

Mevcut Denetim Kurulu >>>

Çapa 5

Yüksek Danışma Kurulu

Vakıf Yönetim Kurulu, görev süresi ile sınırlı olmak üzere Yüksek Danışma Kurulu atayabilir. Kurulda, Mütevelliler, Onursal Mütevelliler, düzenli bağışçılar ve uzmanlıkları nedeniyle Vakıf çalışmalarına yön ve destek verebilecek kiÅŸiler yer alabilir.