handshakes

Çapa 1
Çapa 2

Düzenli Bağış

Vakıf Kurucu Üyeleri, Mütevelliler, Mütevelli Adayları ile Vakıf Mütevellisi olmayan Åžerpalar tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ve öncelikle Saint Joseph Lisesi EÄŸitim burslarını sürdürmekte kullanılan, imkân verdiÄŸi ölçüde de Vakfın diÄŸer amaç ve hizmetlerini gerçekleÅŸtirmesine yönlendirilen bağışlardır. 2023 yılı için tavsiye edilen yıllık minimum düzenli bağış tutarı 4.800 TL’dir. (bağış kanalları için tıklayınız).

​

Düzenli bağış yapmak suretiyle Vakfın amaçlarına ulaÅŸmasına destek olan kiÅŸilerin adları internet sitemizde yer almaktadır.

Çapa 3

Genel Bağış

Vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleÅŸtirmesine yardımcı olmak isteyen bir kiÅŸinin dilediÄŸi zaman ve dilediÄŸi tutarda katkı yaptığı barış türüdür. Genel bağışlar en çok ihtiyaç duyulan alanlara ve hizmetlere yönlendirilmekte, imkân verdiÄŸi ölçüde de (o yıl için toplanan tutara baÄŸlı olarak) Vakfın gelirlerinin sürekli ve kalıcı olmasını saÄŸlayacak ÅŸekilde deÄŸerlendirilmektedir. (bağış kanalları için tıklayınız).

Çapa 4

Åžartlı ve Özel Bağışlar

Åžartlı bağışlar, Vakıf amaç ve hizmet konularına uygun olmak ÅŸartıyla, bağışçısı tarafından belirlenen ÅŸekilde kullanılan bağışlardır (belirli bir öÄŸrencinin eÄŸitimi, bir kiÅŸinin tedavisi, bir projenin hayata geçirilmesi ya da noktasal herhangi bir destek ihtiyacı olabilir).

​

Özel Bağışlar, burs gönüllüsünün veya adı yaÅŸatılmak istenen baÅŸka bir kiÅŸinin, dönemin, kurumun adıyla ve/veya belirli bir konu, amaç adıyla tanımlı olarak oluÅŸturulmuÅŸ olan ve kullanım ÅŸekli belli özel burs/destek fonlarına aktarılan bağışlardır. (bağış kanalları için tıklayınız).

Özel Gün Bağışları

Çapa 5

Vefat eden yakınlarınız adına cenaze merasimi öncesinde veya sonrasında Taziye Bağışı; yakınlarınızın doÄŸum, evlilik, iÅŸe baÅŸlama, terfi, mezuniyet ve bunun gibi önemli günlerinde Kutlama Bağışı; sizin için önemli olan bir kiÅŸiyi, bir olayı ya da bir olguyu andığınız günlerde ise Anma Bağışı yapabilirsiniz.

​

Bu bağışlar için düzenlenen özel birer sertifika ile bu kiÅŸilerin adlarını öÄŸrencilerin eÄŸitim yolculukları boyunca yaÅŸatabilir, özel günleri ve olayları kalıcı kılabilir ve bu vesileyle Vakfın amaç ve hizmetlerini gerçekleÅŸtirmesine katkı yapabilirsiniz.

​

Bu bağışları, dilerseniz Vakıf çatısı altındaki burs/destek fonlarından birine ya da Vakıf amaç ve hizmet konularına uygun olmak ÅŸartıyla kendiniz belirleyeceÄŸiniz özel bir kullanım amacına yönlendirebilirsiniz. (bağış kanalları için tıklayınız).

Hibe ve Vasiyet Bağışı

Hibe veya vasiyet yoluyla genel ya da ÅŸartlı bağışta bulunabilir ya da dilediÄŸiniz bir kiÅŸinin dönemin, kurumun adıyla ve/veya belirli bir konu, amaç adıyla tanımlı özel bir burs/destek fonu oluÅŸturabilir ve bunun kullanım ÅŸeklini belirleyebilirsiniz (hibe ve vasiyet bağışıyla ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen bizimle irtibata geçin).

​

Hibe seçeneÄŸinde, bağış yapmak isteyen kiÅŸi saÄŸlığında, sahibi olduÄŸu herhangi bir taşınır veya taşınmaz malı veya bir hakkı, vakfa ÅŸartlı veya ÅŸartsız olarak bağışlayabilir. Bu bağışı yaparken mal veya hakkın sadece kuru mülkiyetini bağışlayıp intifa (yararlanma) hakkını veya sükna (oturma) hakkını saklı tutabilir. Böylece mal veya hakkın sadece çıplak mülkiyeti vakfa geçer, kullanma ve gelirlerinden yararlanma hakkı hayatta olduÄŸu müddetçe bağış yapan kiÅŸide kalır.

​

Vasiyet yönteminde, bağış yapmak isteyen kiÅŸi saÄŸlığında düzenleyeceÄŸi vasiyetname ile herhangi bir malını (taşınır/taşınmaz mallar, bankadaki mevduat ve kıymetler) veya tüm mal varlığını Vakfa bırakabilir. Vasiyeti yapan kiÅŸi hayatta olduÄŸu sürece vasiyete konu olan mal varlığı üzerindeki mülkiyet haklarını istediÄŸi gibi kullanır ve vasiyeti yapan kiÅŸinin vefatından sonra hüküm ifade eder.