Eller kaldırdı

EĞİTİM

Çapa 1

Faaliyet Alanları

1870 Vakfının faaliyet alanları; EÄŸitim, Kültür, SaÄŸlık baÅŸlıklarında toplanan üç ana faaliyet konusundan ve bunları destekleyen Dayanışma, Ä°ÅŸ BirliÄŸi faaliyetleri ile Åžerpa Ödülleri'nden oluÅŸmaktadır.

Bu kapsam ve amaca yönelik kaynaklar ve projeler geliÅŸtirildikçe ve somutlaÅŸtıkça Internet sitemizin Etkinlikler bölümünde duyurulacaktır.
Çapa 2

EÄŸitim

Türkiye’de ileri eÄŸitim – öÄŸretim sistemlerinin uygulanması, öÄŸretmen niteliklerinin arttırılması, Türk toplumuna ve insanlığa yararlı kiÅŸilerin yetiÅŸmesi için fırsat eÅŸitliÄŸine katkıda bulunmak, baÅŸarılı öÄŸretmen ile mali olanağı sınırlı öÄŸrencilere her türlü destek ve yardımı saÄŸlamak,

​

Anılacak kiÅŸi, dönem, konu veya bağışçı adlarıyla tanımlanan (*) burs fonları aracılığıyla ortaöÄŸretim, ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öÄŸrencilerine, her türlü akademik, bilimsel araÅŸtırma ve çalışma yapanlara, yurtiçi veya yurtdışında öÄŸretim – eÄŸitim, yabancı dil bilgi ve becerisi geliÅŸtirme, özel eÄŸitim etkinliklerine katılım, barınma, beslenme vb. için gerekli her türlü olanakları veya katkıyı karşılıklı veya karşılıksız olarak ayni veya nakdi olarak, burs ya da geri ödenmek üzere sunmak, vermek,

​

Kariyer planlaması ve geliÅŸimleri için etkinlikler düzenlemek, mentorluk hizmetleri saÄŸlamak,

​

Yurtiçinde veya dışında öÄŸretimin her seviyesinde olmak üzere her türlü eÄŸitim tesisleri, okul öncesi eÄŸitim, ilk öÄŸretim, orta öÄŸretim ve yüksek öÄŸretim kurumları, yüksek okul araÅŸtırma merkezleri, kurs, dershane benzeri yerler açmak, kurmak, kurdurmak, iÅŸletmek, iÅŸlettirmek, kurulu olanlara ortak olmak, bunları devralmak veya devretmek,

​

Dijital olarak eÄŸitim verecek eÄŸitim, öÄŸretim, mesleki bilgi-beceri, performans geliÅŸtirici eÄŸitim kurumları ile e-kütüphane ve arÅŸiv kurmak,

​

Belirli (*) eÄŸitim ve öÄŸretim kurumlarına araÅŸtırma ve geliÅŸtirme hizmetleri için veya hizmette ihtiyaç duyulan her türlü araç ve gereç yardımında bulunmak, tadil, ilave tamirlerine ayni veya nakdi katkı saÄŸlamak eÄŸitim ve öÄŸretim kurumlarının hizmet, seviye ve kapasitesinin geniÅŸletilmesine katkıda bulunmak,

Vakıf amaçları doÄŸrultusunda, öÄŸrenimin her seviyesindeki öÄŸrenciler için yurtiçi veya yurtdışında ev, yurt, pansiyon, misafirhane, dinlenme tesisleri ve benzeri yerleri açmak, kurmak, iÅŸletmek veya iÅŸlettirmek, kiralamak, devir almak veya devretmek, bulmak ve bu konularda karşılıksız olarak yardımda bulunmak,

​

(*) Mütevelliler Heyeti tarafından onaylanan ve güncellenebilecek “Burslar ve Destekler YönetmeliÄŸi” çerçevesinde belirlenecek ve/veya onaylanacaktır.

Çapa 3

Kültür

ArkadaÅŸlarımızın, bağışçılarımızın ve öÄŸretmenlerimizin adlarını yaÅŸatacak dijital ve/veya fiziki ‘Anılar Müzesi’ kurmak, güncellemek, geliÅŸtirmek, bu kiÅŸilerin biyografik anma kitap, e-kitaplarını yayınlamak, Vakıf web sitesi ve dijital uygulamalar, sosyal medya-mecralar üzerinde biyografik dönem/kiÅŸi belgeselleri hazırlayarak yayınlamak,

​

Nitelikli ve evrensel deÄŸerleri özümsemiÅŸ insan yetiÅŸtirmek ve geliÅŸtirmek için araÅŸtırmalar yapmak, yaptırmak,

​

Vakıf web sitesi ve dijital uygulamalar, sosyal medya ve diÄŸer mecralar üzerinde biyografik dönem – kiÅŸi belgeselleri hazırlayarak yayınlamak,

​

Vakfın amaç ve hizmet konularına iliÅŸkin inceleme ve araÅŸtırmalar yapmak,

​

Dijital ve/veya basılı/fiziki bülten, dergi, gazete ve kitap yayınlamak konferans, panel, sempozyum, açık oturum, forum, sergi, anma vb. etkinlikler gerçekleÅŸtirmek,

Yurtiçinde veya yurtdışında, ulusal veya uluslararası düzeyde ödüllü veya ödülsüz bilgi, kültür, sanat, folklor ve spor ve benzeri bütün dallarda yarışmalar düzenlemek bu tür faaliyetlere katılmak, bireysel veya takım olarak katılanları desteklemek ve bunları teÅŸvik etmek,

​

Gezi, kamp, seyahat turları, tiyatro, müzik, eÄŸlence, programları gibi faaliyetlerde bulunmak, spor kulüpleri açmak, çevre duyarlılığını arttırmak, yeÅŸil alan arttırma ve aÄŸaç dikme programlarına katkı saÄŸlamak, teÅŸvik edici uygulamalar yapmak.

Çapa 4

Sağlık

Çapa 5

Vakıf amaçları doÄŸrultusunda, vakıf mensupları, çalışanları, bağışçıları, burs yararlananları, öÄŸretmenler ve bunların aileleri için yaÅŸam kalitesini arttırıcı, kolaylaÅŸtırıcı saÄŸlık bilgilendirmesi ve hizmetleri geliÅŸtirmek,

​

Acil ve hayati saÄŸlık ihtiyaçlarında insani, ayni ve maddi destek saÄŸlamak, bu amaçla iliÅŸkili konu veya projeye özel kampanyalar düzenlemek, karşılıksız olarak saÄŸlık yardımında bulunmak,

​

Vakıf amaçları doÄŸrultusunda, vakıf mensupları, çalışanları, bağışçıları, burs yararlananları, öÄŸretmenler ve bunların aileleri ile yakınları için hizmet verecek saÄŸlık kuruluÅŸları, bakım ve huzur evleri açmak, kurmak, iÅŸletmek veya iÅŸlettirmek, kiralamak, devir almak veya devretmek, bulmak ve bunun için yardımda bulunmak.

Dayanışma

Vakfın Mütevellileri ve Bağışçıları ile Vakfın etkileÅŸimde bulunduÄŸu ve yönetmeliklerde belirlenecek kurum ve kiÅŸiler arasında sosyal dayanışmayı sürdürülebilir bir zeminde kurmak ve dijital ve/veya fiziki etkinlikler, iÅŸ birliÄŸi oluÅŸturan düÅŸünce ve/veya projeler yoluyla güçlendirmek,

​

Bu dayanışmayı dijital ve/veya fiziki etkinlikler, iÅŸ birliÄŸi oluÅŸturan düÅŸünce ve/veya projeler yoluyla güçlendirmek,

​

Vakfın amaç ve hizmet konularına uygun kurum ve kuruluÅŸlarla ortak etkinlik ve gelir kazandırıcı iÅŸ birlikleri yapmak.

Çapa 6

Ä°ÅŸ BirliÄŸi

Vakfın amaçlarına benzer çalışmalarda bulunan yurtiçi ve yasal izin alındığında yurtdışındaki kurumlar ve vakıflar ile iÅŸ birliÄŸi yapmak,

​

Yurtiçinde ve yurtdışında benzer amaç için kurulmuÅŸ ve kurulacak sivil toplum kuruluÅŸları, uluslararası teÅŸekkül ve organizasyonlara, üst kuruluÅŸlara kurucu üye veya üye olmak.

Çapa 7

Åžerpa Ödülleri

Vakfın amaç ve hizmet konularına destek verenleri ‘Ödüller YönetmeliÄŸi’ çerçevesinde teÅŸvik etmek, onurlandırmak,

​

Bunun için ‘Åžerpa Ödülleri’ kurmak ve yemekli toplantı, balo vb. faaliyetlerle bunu gerçekleÅŸtirmek.